Denk eerst na voor je actie onderneemt

puppy te koop

Vaak begint het bij een emotie die je krijgt als je ziet staan op internet puppy te koop, je bekijkt de foto’s van het lieve beestje en je bent direct verkocht. Je bent verliefd op het beestje, kunt aan niets anders meer denken dan het hondje zo snel mogelijk in huis te halen. Dat is ook waar een broodfokker misbruik van maakt, hij weet precies waar die op in moet spelen om zo eenvoudig mogelijk geld binnen te harken. Want daar is het allemaal op gericht, er zijn zelfs fokkers die voor een klein prijsje een hondje in het buitenland kopen. Vervolgens wordt deze voor heel veel geld weer verkocht in Nederland of België.

puppy te koop

Koop niet bij de eerste de beste een puppy

Een puppy kopen moet je zeker niet doen bij de eerste de beste fokker, hoe sneller je handelt hoe groter de kans dat je met een broodfokker te maken hebt. Doe eerst onderzoek op koophiernooiteenpuppy.com om te kijken of er een vermelding staat, is dit het geval sla deze fokker dan direct over. Vaak hoor je van vrienden of familie ook wel wat een goede fokker is of niet, zeker bij het kopen van een rashond moet je erg op je tellen passen. Kijk ook eens rond bij organisaties die pups te koop hebben, deze pups zijn meestal om een of andere reden afgestaan of in beslag genomen maar wel verder gezond.

puppy te koop

Controleer de fokker op internet

Zie je ergens een puppy te koop, of in de meeste gevallen ook meerderen controleer deze dan op internet. In de meeste gevallen wanneer je de naam intikt van de fokker zie je al snel hoe de vork in de steel zit, heel veel broodfokkers zijn al net naam en toenaam bekend op internet. Koop je er toch een puppy dan houd je onbedoeld deze handel in stand, zolang mensen er nog steeds intrappen blijft de handel leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *