Een verzekering afsluiten voor je huisdier

Je hond of een kat kan voelen als een belangrijk onderdeel van je gezin. Je doet er dan natuurlijk alles voor om dit beestje zo goed mogelijk te verzorgen. Ondanks jouw goede zorgen kan het natuurlijk voorkomen dat je huisdier onverhoopt ziek wordt. In zo’n geval kunnen de kosten flink oplopen, zeker in het geval van operaties, scans of bloedonderzoeken. Om deze kosten te dekken, is het verstandig om een verzekering af te sluiten. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Basisdekking of een aanvullende verzekering

Zoals bij iedere verzekering het geval is, heb je ook bij het afsluiten van een dierenverzekering de keuze uit een basisdekking of een aanvullende verzekering. Je kunt dit het beste vergelijken met een zorgverzekering voor mensen. Welk type verzekering de beste optie is, is in alle gevallen verschillend. Bij veel basisverzekeringen zijn standaard al een hoop zaken gedekt. Wil je het echter het zekere voor het onzekere nemen, dan is het slim om te kiezen voor een aanvullende verzekering. Bij een aanvullende verzekering kun je onder andere kiezen voor tandartsdekking, chemotherapie, zorg voor heupen en ellebogen en dekking voor fysiotherapie. Wil je preventieve zorg ook meeverzekeren? Let dan goed op welke verzekering je kiest. Dit is standaard meestal niet verzekerd.

Besparen op de premie

Het is natuurlijk prettig als je kunt besparen op de maandelijkse premie van je dierenverzekering. Gelukkig bestaan er handige online vergelijkingstools die je daarbij kunnen helpen. Om kat- of hondenverzekeringen te vergelijken, dien je enkel wat algemene informatie in te vullen over het huisdier dat je wilt laten verzekeren. Denk daarbij om het type huisdier, de leeftijd en het ras. Vervolgens krijg je in één oogopslag de meest voordelige verzekeringen te zien. Ideaal! 

Ik hoop dat ik het afsluiten van een dierenverzekering met dit artikel wat gemakkelijker voor je heb kunnen maken. Zorg ervoor dat je weet waartegen je je huisdier wil verzekeren en vergelijk vervolgens het aanbod van de verschillende aanbieders op een betrouwbare vergelijkingssite. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!