Gun je kat een fijne veilige haven met een zachte kattenmand

kattenmanden

Katten mogen dan wel slimme dieren zijn die weten hoe je moet jagen en overleven in de natuur, dat wil nog niet zeggen dat dit altijd maar stoere wezens zonder kwetsbaarheden zijn. Zeker een huiskat zal zonder meer ook wel eens angsten kennen als deze het leven op straat verkent. Bovendien verrichten katten soms grote inspanningen. Om zowel fysiek als mentaal tot rust te komen is het dan ook belangrijk dat je als eigenaar van een kat een of twee fijne kattenmanden in huis hebt. Zo’n mand is dan enkel en alleen voor je kat bedoeld. Een ander dier, laat staan een mens, kan hier dan uiteraard geen gebruik van maken. Zo voelt de kat dat dit echt zijn plekje is; een die hij als veilige haven kan gebruiken.

Waarom een kattenmand in huis halen?

Een kattenmand dient dus in wezen twee doelen. Het mentale aspect bestaat eruit dat je kat weet dat er altijd een ‘safe space’ bestaat waar hij zich kan terugtrekken. Dat is belangrijk voor de gemoedstoestand van elke kat. Bovendien zorgt een goed uitgeruste mand ervoor dat de spieren en gewrichten van het diertje goed herstellen na een flinke inspanning. In een kwaliteitsmand rust een kat dus sneller uit dan op zomaar een kleed of een meubelstuk. 

kattenmanden

Volg deze adviezen voor het beste resultaat

Een mand van goede kwaliteit halen, dat is dus een van de belangrijkste adviezen om het maximale eruit te halen. Plaats verder de mand op een plek in of bij je woonkamer waar enige rust heerst. De mand uitrusten met een kraboppervlak is ook slim, net als een mand kiezen die niet al te veel opvallende kleuren heeft. Vergeet namelijk niet: je kat moet hierin tot rust kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *