Hoe kan je dierenarts worden?

Het is belangrijk voor de wereld dat er genoeg mensen zijn die in de zorg willen werken. Gelukkig zijn er genoeg mensen die ook in de zorg willen werken. In Europa kunnen we van geluk spreken met de goede zorgsystemen die wij hebben. Wij hebben goed opgeleide artsen rondlopen, maar ook goed opgeleide dierenartsen. Zodat onze huisdieren of andere dieren ook hulp kunnen krijgen wanneer zij klachten, maar hoe kan je een dierenarts worden? Dat ga ik je in dit artikel uitleggen.

Middelbare school

Het eerste dat je moet weten om dierenarts te worden, is dat je vwo moet afronden op de middelbare school. Met een lager advies als bijvoorbeeld havo is het niet mogelijk om dierenarts te worden. Je kan wel na je havo doorleren voor het vwo. Het duurt alleen wel minimaal twee jaar langer op de middelbare school. Daarnaast is het van belang dat je de vakken natuurkunde en biologie hebt gevolgd en daar ook eindexamen in hebt gedaan. Als je dit hebt gehaald kan je gaan kijken voor de opleiding die past bij dierenarts.

Opleiding

In Nederland is er maar een school die de opleiding tot dierenarts aanbiedt. Dat is namelijk de universiteit in Utrecht. De opleiding heet dierengeneeskunde en duurt zes jaar. Dit is een lange tijd, dus bepaal goed of dit echt is wat je wil. Je zult zes jaar lang hard leren om dierenarts te worden.

Wil je graag dierenarts worden en heb je jouw opleiding bijna gehaald? Neem dan een kijkje op Vetplace. Hier kan je opzoek naar de dierenarts vacature die bij jouw past. Zodat je na jarenlang hard leren eindelijk aan de slag kan als dierenarts.