Rhodesian Ridgebacks

Rhodesian Ridgebacks

Informatie en persoonlijkheidskenmerken

Een beetje geschiedenis…

De Rhodesian Ridgeback, vaak aangeduid als de African Lion Hound, is een oorspronkelijke inwoner van Zuid-Afrika. De geschiedenis van het ras gaat terug tot de 16e eeuw toen de eerste Europeanen er het binnenland verkenden.

De hond was geliefd onder de boeren omdat dit ras een uitstekende jachthond is in de wildernis van Afrika .
In 1922 heeft een groep fokkers in Zimbabwe een standaard opgesteld voor dit ras die tot op de dag van vandaag vrijwel ongewijzigd is gebleven.

Rhodesian Ridgebacks

Uiterlijke kenmerken

Het kenmerk van dit ras zit hem op de rug die gevormd wordt door het haar dat in de tegenovergestelde richting van de rest van de vacht groeit. Het begint net achter de schouders en gaat door tot net voor de heupen. Aan het begin van deze rug zijn twee identieke kronen direct tegenover elkaar.

De Rhodesian Ridgeback is een sterke, gespierde, evenwichtige en atletische hond. Hij heeft een groot uithoudingsvermogen en beweegt behoorlijk snel. Bekend voor een gelijkmatig, waardig temperament, is de Ridgeback toegewijd en aanhankelijk aan zijn meester en gereserveerd tov vreemden.

De kleur varieert van lichte tarwe tot rode tarwe met een beetje wit op de borst en tenen.

Rhodesian Ridgebacks

Leven met…

Rhodesian Ridgebacks zijn extreem tolerante honden en uitstekende metgezellen en genieten van het gezelschap van andere honden.natuurlijke nieuwsgierig

Het zijn extreem schone honden met weinig geur en minimaal verlies.
Ze zijn goed met kinderen, maar zowel kind als hond moeten leren zich rond elkaar te gedragen. Vanwege hun grootte kunnen ze kleine kinderen per ongeluk omverwerpen. Het zijn uitstekende natuurlijke waakhonden en familiebeschermers, maar ze moeten wel weten dat de verzorger de leiding heeft.

Ridgebacks zijn geen blaffers, maar wel waakzaam. Het zijn geen natuurlijke gravers tenzij ze schaduw zoeken.