Tips voor de beginnende visser

Hou je van vissen en ben je veel langs het water te vinden op zoek naar karpers of lijkt dit je wel wat en wil je hier alles over weten? In dat laatste geval is aan te raden om dit artikel door te lezen. Hier volgen namelijk een aantal tips die jou kunnen helpen om beter voorbereid op karperjacht te gaan. 

De juiste kleding

Draag als je gaat vissen naar karpers de juiste kleding. Je hoeft natuurlijk niet een compleet outfit van jachtkleding aan te trekken, maar een waadpak kopen is geen slechte investering. Hierdoor zul je geen natte schoenen krijgen als je opeens onverhoopt het water in moet springen om je vis binnen te halen. 

Een tent

Het vissen op karpers is natuurlijk leuk als het mooi weer is, maar een echte die-hard visser zit met weer of geen weer langs het water. Om goed voorbereid te vissen met slecht weer is het geen slecht idee om een tent mee te nemen. Hierdoor heb je altijd een schone ondergrond waar je al je spullen kunt neerleggen en je hebt een dak boven je hoofd die je van de regen beschermd. Ook voor de nachtvissers is een tent ideaal om mee te nemen. 

Extra accessoires

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Bij het vissen kan per ongeluk een loodje, je dobber of iets anders in het water belanden, waardoor je het misschien wel niet meer terugvindt. Het is daarom verstandig om altijd een koffertje mee te nemen met allemaal extra accessoires, zoals haakjes, dobbers, loodjes en noem maar op. Ook kun je in een koffertje je aas goed kwijt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *